3 MART 2.AKIL OYUNLARI ŞAMPİYONASI GERÇEKLEŞTİ

3 MART 2.AKIL OYUNLARI ŞAMPİYONASI GERÇEKLEŞTİ

Matematik haftası kapsamında düzenlenen ÇEK Özel 3 Mart Azizoğlu Ortaokulu 2.Akıl Oyunları Şampiyonası, 16 Mart 2017 tarihinde, okulumuzun ev sahipliğinde, Akıl Oyunları Dergisi ve Türk Beyin Takımı'nın işbirliği ile gerçekleşti.

Türk Beyin Takımı (TBT), 1992 yılından bu yana her yıl düzenlenmekte olan Dünya Zeka Oyunları Şampiyonası'nda ülkemizi başarıyla temsil eden ekiptir. Her yıl ülke çapında yapılan seçmelerle yeniden belirlenen Türk Beyin Takımı, bugüne kadar bireysel ikincilik, üçüncülük ve takım olarak da üçüncülük, beşincilik gibi dünya derecelerine imza atmıştır.

Dünya Zeka Oyunları Federasyonu ile Rubic Küp Birliği'nin Türkiye Temsilcisi olan TBT, ülkemizde zeka oyunları kültürünün gelişmesini amaçlar. Bu doğrultuda Seçmeli Zeka Oyunları dersi müfredatının oluşturulmasında MEB Talim ve Terbiye Kurulu'na danışmanlık vermiştir.

Tüm gün süren etkinliğe 7 ve 8.sınıf öğrencilerimiz katıldı. Şampiyona, konferans salonunda yönergelerin açıklanması ile başladı ve altı bölümden oluşan yarışma ile devam etti.

Yarışma yapılırken öğrencilerin heyecanı ve azmi görülmeye değerdi. Geçen sene yapılan şampiyonada tecrübe kazanan öğrencilerimiz, edindikleri bu tecrübe sayesinde oyunları bu yıl  daha  bilinçle oynadılar.

Yarışma yirmişer dakikalık bölümler halinde gerçekleşti. Etkinliğe gruplar dörder veya beşer kişilik takımlar halinde katıldı. Yarışma takım çalışmasının önemini kavrattı ve takımdaki öğrencilerin birbiri ile uyumlu çalışmalarını sağladı. 

Yarışmanın bölümleri sırası ile aşağıdaki gibi gerçekleşti.

1.Bölüm: Sudoku Oyunları             

Klasik Sudoku-Tek Çift Sudoku-Köşegen Sudoku

2.Kelime Oyunları

Dört Harfli-Kelime Yerleştirme-Dairesel Kelimeler

3.Akıl Oyunları

Farklı Komşular-Yıldız Savaşları-Hazine Avı-ABC Bağlama

4.Matematik Oyunları

Yüz- Kapsül- İşlem Karesi- Dart

5.Mantık Oyunları

6.Mekanik Oyunlar

Renkli Kareler-Pentomino Paketleme -Dijital işlemler

Yarışma sertifika ve hediyelerin verilmesi ile sonlandırıldı.

Takım puanları Türk Beyin Takımı Ekibi tarafından belirlendi.

7.Sınıflarda 7D1  grubundan  Batın Furkan ŞAHİN, Yiğit YAŞAR, Doruk Alp MUTLU ve Güney ÜZEL 1436 puan ile birinciliği kazanmıştır. Aynı zamanda okul birinciliğini de elde etmişlerdir.

8.Sınıflarda 8A5  grubundan Tunca CANKURTARAN, Onur SÜNNETÇİOĞLU, Burak ŞENGÜL, Hakan KUKU ve Deniz Efe KONUKÇU  1317 puan ile birinciliği kazanmıştır.

Öğrencilerimize gösterdikleri ilgi için teşekkür ediyoruz.


24.03.2017

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.