3 MART FIRST LEGO League (FLL) YARIŞMASINDA

Bilim Kahramanları Derneği, öz güven sahibi, sorgulayan, takım halinde toplumsal sorunlara çözümler üretebilen bir gençlik yetişmesi amacıyla dünyada 80 ülkede yapılan FIRST® LEGO® League (FLL) etkinliğinin Türkiye ayağı Bursa Yerel Turnuvaları 18-19 Şubat 2017 Tarihinde U.Ü'nde gerçekleşti.

13.Sezon ''Hayvanlar: Yaşam ortaklarımız'' teması ile ilgili çalışmalarını jüriler karşında sergileyen öğrencilerimiz 'SEVPATİ' adını verdikleri projelerini sundular. Turnuvalara katılacak 4-10 kişiden oluşan takımlar, 2-3 ay öncesinden çalışıp; robot tasarlayıp, program yazıyor, araştırmalar sonucu özgün çözümler üretiyor, tiyatral sunumlar yapıyor, süreç içinde kazan-kazan tavırları içselleştirerek, kullanıyor ve yayıyor. Takımlar önce yerel, sonra başarılarına göre ulusal ve uluslararası turnuvalara katılma fırsatı elde ediyor.Bu yarışmaya 2. kez katılan okulumuz öğrencileri, güzel bir başarı grafiği çizerek, gelecek yıl için deneyim elde ettiler ve katılım sertifikalarını aldılar.

ROBOÇEK grubu öğrencilerimize ve takım çalıştırıcısı olan öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

25.02.2017