3 MART'LI ÖĞRENCİLER OSMANLI DEVLETİNİN DOĞDUĞU TOPRAKLARDAYDI

3 MART'LI ÖĞRENCİLER OSMANLI DEVLETİNİN DOĞDUĞU TOPRAKLARDAYDI

7. sınıf öğrencilerimizle Türk Tarihinde Yolculuk ünitemizin daha iyi kavranabilmesi için İznik, Bilecik, Söğüt gezisi düzenledik.

06.01.2018 Cumartesi sabahı Sosyal Bilgiler zümremiz rehberliğinde 7. Sınıf öğrencilerimiz büyük bir ilgi ve merakla yolculuklarına başladılar.

Osmanlı Devletinin kuruluş aşamalarını, bu süreçte etkin rol oynayan tarihi kişiliklerden  Ertuğrul Gazi hakkındaki bilgiler ışığında  yerinde kavramaya çalışmışlardır. Bilecik'te Yaşayan şehir müzesini gezerek kuruluş döneminde fikirlerine büyük önem verilen Ahi Şeyhi Şeyh Edebali ile ilgili 3D sinevizyon gösterisi o dönem ruhunu yaşamalarını sağlamıştır.  Bununla birlikte Şehir müzesinde öğrencilerimiz kendi elleriyle Osmanlı dönemine ait para basma etkinliği gerçekleştirmişlerdir. Bu etkinlik büyük ilgi görmüştür.

Öğrencilerimiz ayrıca Yörük çadırında dinlenme molası vererek dönemin yaşam biçimi ve kültürel özellikleri hakkında bilgi almış ve o dönemi adeta yaşayarak öğrenmişlerdir. Çadırda öğrencilerimiz arasında yapılan bilgi yarışmasında kazanan öğrencilerimize  görevliler tarafından kitap hediye edilmiştir.

Gezimizin son durağı İznik'te ise Anadolu Selçukluları dönemine ait eserler öğrencilerimizin çok ilgisini çekmiştir. Çini çarşısında bulunan çini eserleri, Roma dönemine ait Ayasofya camisindeki mozaik örnekleri, Antik Roma tiyatrosu ortak mirasımızın en değerli eserleri olarak vurgulanmıştır.  Çini çarşısında Devlet Sanatçısı Kadir Yılmaz'ın atölyesi ziyaret edilerek kendisinden uygulamalı olarak Selçuklu ve Osmanlı Dönemleri hakkında bilgi içeren çini örnekleri ve vazo yapımı tekniği hakkında bilgi alınmıştır. Öğrencilerimiz çini tarihi hakkındaki bilgileri büyük bir ilgiyle dinlemişlerdir.

Dönemi hayal dünyalarında daha gerçekçi kılabilmek, gezerek inceleyerek öğrenmenin tadına varmalarını sağlamak adına yapılan gezimiz öğrencilerimizin memnuniyeti ile sona ererken Zümremiz de derslerimizin işlenişinde önemli olduğunu düşündükleri yaşayarak öğrenme etkinliğini gerçekleştirmenin gururunu yaşamıştır. 


11.01.2018

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.