3 MART'TA BİR KELİME BİR İŞLEM YARIŞMASI

3 MART'TA BİR KELİME BİR İŞLEM YARIŞMASI

TRT'de uzun yıllar yayınlanan pazar günlerinin unutulmaz yarışması Bir Kelime Bir İşlem, Türkçe Bölümü ve Matematik Bölümünün iş birliği ile bu sene de okulumuzda gerçekleşti.

Dört işlem ve dil esasına dayalı yarışma programının amacı, Türkçemizi doğru kullanmak, kelimeleri doğru telaffuz ederek anlamlarını açıklamak, yarışmacıların türetmiş olduğu kelimeler örnek alınarak, Türk dili kuralları hakkında bilgiler vermektir. İşlem sorularında ise; hedef sayıya dört işlem kullanarak en seri ve doğru şekilde ulaşmaktır.

Yarışmada yarışmacılara bir kelime, bir de işlem sorusu sorulmaktadır. Kelime sorusunda yarışmacılara 7 tane harf verilmekte, yarışmacılar da bu harfleri ve bir de joker harfi kullanarak kelime türetmeye çalışmaktadır. En fazla harfli kelimeyi bulan yarışmacı harf sayısı kadar puan kazanmaktadır.

İşlem sorusunda ise yarışmacılara 6 tane rakam ile bir hedef sayı verilmektedir. Yarışmacılardan beklenen, verilen 6 rakamı dört işlem ile kullanarak hedef sayıya yaklaşmaya çalışmalarıdır. En fazla yaklaşan yarışmacı puan kazanmaktadır.

7. sınıfların katıldığı yarışmada öğrenciler verilen harflerle yeni kelimeler türetirken; sayılarla ise sonuca ulaşmaya çalıştı. Zihin jimnastiğinin yapıldığı yarışmada öğrenciler bazı sorularda zorlansalar da yarışmayı eğlenerek tamamladılar. Sınıflar arasında kıyasıya rekabetin yaşandığı yarışmada Atilla Güneş, Mert Erkul ve Tunahan Mutlu'nun temsil ettiği 7D sınıfı yarışmayı birincilikle tamamladı.

Yarışma, katılım belgelerinin ve madalyaların verilmesiyle sona erdi.

Türkçe bölümüne ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.


01.12.2022

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.