4. SINIFLAR MUDANYA MÜTAREKE BİNASINDA

4. SINIFLAR MUDANYA MÜTAREKE BİNASINDA

4. Sınıflar Sosyal Bilgiler dersinde "Geçmişimi Öğreniyorum" ünitesinde Milli Mücadele'nin kazanılmasında ve Cumhuriyet'in ilanında Atatürk'ün ve Türk büyüklerinin önemini Mudanya Mütareke Binasına gezi yaparak daha da pekiştirdiler.

Öğrenciler Mudanya Ateşkes Antlaşması ile TBMM'nin kazandığı siyasi zaferi yerinde gördüler. Belgeleri incelediler ve fotoğraflar çektiler.                                                                                                          

Gezimizi, emekli Tümgeneral Yaşar Paşa'nın anlattıkları daha da renklendirdi. Yaşar Paşa tarihe ve Mudanya Ateşkes Antlaşmasının büyük kahramanı İsmet Paşa ile olan hatırasını öğrencilerimize büyük bir zevkle anlattı ve tarihimizi daha da yakınlaştırdı.

Mondros ve Osmanlı İmparatorluğu tarihe karışırken; Mudanya Antlaşması ile yeni, diri bir Türk Devleti doğdu. Arkasından gelen Lozan Barış Antlaşması yeni Türk Devletinin sınırlarını çizdi.

Bütün bu tarihi belgelere, Batı Cephesi Komutanı İsmet İnönü'nün ve antlaşmayı imzalayan generallerin   balmumu heykellerine tanıklık etmek öğrencilerimize, geçmişimizi öğrenmenin önemini bir kez daha hatırlattı.

Tarihimizi öğrenmek, sevmek ve saymak için yeni gezilerde buluşmak dileği ile...


29.12.2016

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.