5. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ U.Ü VETERİNER FAKÜLTESİ HAYVAN HASTANESİ'NDEYDİ

5. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ U.Ü VETERİNER FAKÜLTESİ HAYVAN HASTANESİ'NDEYDİ

5. Sınıf öğrencilerimizle Fen Bilimleri dersi "Canlılar Dünyasını Gezelim ve Tanıyalım" ünitesi kapsamında, öğrencilerimize yaşayarak ve görerek öğretmek için Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesini ziyaret ettik.

Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi (Hayvan Sağlığı Araştırma ve Uygulama Merkezi) Türkiye'nin sayılı hayvan hastanelerinden birisidir. Hastane gelişmiş ülkelerde olduğu gibi, Türkiye'de ilk kez hayvan türlerine göre planlanmış ve Avrupa standartlarında bir yapıya sahiptir. Bu nedenle hastanede Küçük Hayvan, At ve Çiftlik Hayvanları Kliniği olmak üzere 3 klinik bulunmaktadır.

Küçük dostlarımızın daha önce hiç duymadığımız özelliklerini, onların hastalıklarını ve nasıl tedavi edildiklerini öğrendiğimiz gibi, hayvan sevgisinin ne kadar önemli olduğunu canlı örneklerle görmüş olduk.  Bunun yanında operasyon salonu, anestezi hazırlık, yoğun bakım ve rehabilitasyon üniteleri, göz muayene odası, pansuman odası, diş ünitesi, aşı odası, Eko-EKG ünitesi, Egzotik hayvan muayene odası, davranış hastaları muayene odasını gezip görme imkanı yakaladık.

Uludağ Üniversitesi Hayvan Hastanesi Veteriner hekimlerine ve fakülte öğrencileri hastanesindeki bölümleri tek tek gezdirerek tüm sorularımızı yanıtladı.  Eğlenerek öğrenmenin gerçekleştiği gezimize yardımcı olan Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi çalışanlarına teşekkür ediyoruz.


24.04.2017

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.