6. ULUSLARARASI YEŞİLAY KARİKATÜR YARIŞMASINDA ÖĞRENCİMİZ POYRAZ DİN ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ

Yeşilay'ın, dünyada ve ülkemizde bağımlılıklara karşı dikkat çekmek ve karikatürün evrensel dili ile farkındalık oluşturmak amacıyla bu yıl 6.kez düzenlediği Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması'nın sonuçları açıklandı.

Yarışmaya 67 ülkeden, 1386 katılımcı, 2 bin 380 karikatür başvurusu oldu.

Yarışmada ilk kez düzenlenen 16 Yaş Altı Kategorisi'nde ödüle layık görülen kişiler; Türkiye'den Poyraz Din, Aleyna Sedef ve Yağmur Baytekin oldu.

Yarışmaya katılan eserler; sanatsal nitelik, konuya uygun mizahi yön, eserde yansıtılan konunun günlük yaşamla ilişkili toplumsal ve kültürel etki gücü olarak değerlendirmeye alındı.

Yarışmanın ödül töreni haziran ayı içerisinde gerçekleşecek

Öğrencimizi bu büyük başarısından dolayı kutluyor devamını diliyoruz.

25.02.2022