8. SINIFLARIMIZA SINAV ÖNCESİ MORAL, MOTİVASYON GEZİSİ

8. SINIFLARIMIZA SINAV ÖNCESİ MORAL, MOTİVASYON GEZİSİ

Sosyal Bilgiler ve Türkçe bölümleri olarak 8.sınıf öğrencilerimize LGS öncesi moral-motivasyon gezisi düzenledik.

Sabahın erken saatlerinde başlayan gezide heyecanları hissedilen öğrencilerimizle, puslu ve yağmurlu bir İstanbul sabahına gözümüzü açtık. Başkent olarak İstanbul'un siyasi değerinin yanında kültür ve doğasını görmek üzere yola koyulduk.

Gezimize, Bizans döneminde yapılan ve kilise olarak kullanılan Ayasofya ile başladı. İstanbul'un fethinden sonra camiye çevrilen, günümüzde ise müze olarak halka açılan Ayasofya, kilise ve cami olma özelliğiyle hoşgörü ve birliktelik timsali olarak duruyordu karşımızda. Farklı din ve milletlerin inançlarını, kültürünü bir arada görmek öğrencilerimizin bakış açılarını geliştirdi. Estetiğin, tarihin, tek çatı altında toplandığı Ayasofya'dan etkisinden uzun süre çıkmayacağımızdan emin olarak ayrıldık.

 Sonraki durağımız Topkapı Sarayı idi. Öğrencilerimiz, Osmanlı Devletinin yükselme aşamasını, bu süreçte devletin yönetiminde etkin rol oynayan Topkapı Sarayı hakkındaki bilgileri yerinde kavramaya çalıştılar.  İdari özelliği dışında; geleneksel süslemelerinden, kıyafetlere, silahlardan, mutfak kültürüne kadar Osmanlı İmparatorluğunun farklı bir yönünü de keşfettiler. Yavuz Sultan Selim Döneminde Mısır'ın fethi ile ele geçirilen kutsal emanetler de oldukça ilgilerini çekti.

Gördüklerimizi daha da derinleştirmek ve dinlenmek üzere verdiğimiz yemek molasının ardından, Bizans döneminde şehrin su ihtiyacını sağlamak amacı ile kullanılan, büyük bir yeraltı şehrini andıran Yerebatan Sarnıcı öğrencilerimizi ve bizi bambaşka bir dünyaya sürükledi.

Aziz İstanbul'u bir de denizden fethedelim dedik. Avrupa ve Asya'yı bir kurdele gibi bağlayan Boğaz Köprüsünün altından geçmek hepimizi büyüledi. Mavinin her tonu, inci gibi dizilmiş saraylar, tarihi eserler, bizleri geçmişe doğru bir yolculuğa sürükledi.

Nefesimizi kesen Boğaz turunun ardından, İstanbul'da sürprizlerin son bulmayacağından bir kez daha emin olduk. Yedi tepeli memleketin Çamlıca Tepesinden bakınca, boşuna taşı toprağı altın denmemiş bu şehir için dedik. Şahane bir manzarayla tüm İstanbul ayaklarımızın altındaydı. Hayaller ve hoş sohbetlerle biraz da dinlenerek seyre daldık İstanbul'u.

Bursa'ya dönerken, tarihi anlatmakla kalmayıp yaşattığımız bu gezide öğrencilerimizin çok memnun olduğunu ayrıca sınav öncesi biraz da olsa rahatlamış olduklarını görmenin mutluluğuyla tamamladık gezimizi.


28.05.2019

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.