ADIM ADIM TÜRKİYE BİLGİ YARIŞMASI

ADIM ADIM TÜRKİYE BİLGİ YARIŞMASI

Genel koordinatörlüğünü Sosyal Bilgiler Bölüm Başkanı Meryem Alaçam'ın yaptığı, sunuculuğunu ve hazırlık aşamasında ise Sosyal Bilgiler öğretmenleri Zehra Karakuş ve Caner Burak Taner'in görev  aldığı, Sosyal Bilgiler dersi kazanımlarının  yanı sıra genel kültür sorularından oluşan  Adım Adım Türkiye bilgi yarışması yıl boyunca öğrendiğimiz bilgilerin eğlenceli bir ortamda  sınanması ve pekiştirilmesini  amaçlamıştır.   5. 6. ve 7. sınıfların kendi aralarında mücadele ettiği, heyecanın   eksik olmadığı yarışmamıza her sınıftan 3 er öğrenci  katıldı. Oldukça rekabetçi ve renkli bir ortamda hayat bulan etkinliğimiz öğrencilerden büyük bir ilgi gördü. Bilgi yarışması sorularının  görsel içerikli ve sesli olması tüm öğrencilerin dikkatini çekerken eğlenmelerini de sağlamıştır.

Yarışmamızda  kültür ve medeniyetin beşiği olan  Türkiye'nin tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtıldığı  video ile başlarken, 20 kasım Haftasında Çocuk hakları haftasında düzenlediğimiz kısa film yarışmasında  öğrencilerimizin  hazırladığı birbirinden başarılı filmlerden örnekler izlerken çocuklarımızın haklarımıza ne kadar sahip çıktığını ve bu yeteneklerini filmlerinde  ne kadar etkileyici yansıttıklarına şahit olduk. Ayrıca Türk Tarihini oldukça etkileyici bir şekilde anlatan animasyon filmimizde büyük ilgi gördü.  (Türkiye Tanıtım 2017-Kısa filmler ve tema vakfı ve Türk tarihi  videosu için video galerisine bakabilirsiniz) öğrencilerimiz tarafından ilgiyle  izlenmiştir.

Sosyal Bilgiler öğretmenimiz Özen Özkan, Matematik Öğretmenlerimiz  Hacer Çelik - Hüseyin Özçelik ve Mehmet Gökay ile İngilizce Öğretmenlerimiz Eren Baydaroğlu-Bilgen Çeşmecioğlu ve Emir Tutal'ın da Jüri olarak destek verdiği yarışmamız oldukça çekişmeli geçti. Sınıflar arası puan farkının çok az olması yarışmayı heyecanlı hale getirirken öğrencilerimizin Sosyal Bilgiler alanıyla ilgili soruların tamamına yakınını doğru yanıtlamaları zümremizi oldukça mutlu etmiştir. Bu çekişmeli yarıştan 5.sınıfların birinci 5/B, 6.sınıfların birinci 6/A  ve 7.sınıfların birinci 7/B olmuştur.


25.05.2017

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.