ANADOLU MEDENİYETLERİNE YOLCULUK

ANADOLU MEDENİYETLERİNE YOLCULUK

6. Sınıf öğrencileri Fen Bilimleri dersi Canlılar ve yaşam ünitesini, Sosyal Bilgiler dersi Yeryüzünde yaşam ünitesinde Anadolu'da kurulan ilk çağ medeniyetleri konusunu daha iyi kavramak için Ankara'da idi.

02.12.2017 Cumartesi gününü Sosyal Bilgiler zümremiz rehberliğinde öğrencilerimiz Gordion Antik Kentinde Tümülüs ziyaretinde Kral Midas tümülüsüne hayran kaldılar. Gordion müzesinde Frig uygarlığının eserlerini incelediler.

Anadolu medeniyetleri müzesinde ilk çağ uygarlıklarına ait tarihi objeleri  büyük bir hayranlıkla incelediler ve görsel objelerle konuyu pekiştirdiler.

Fen Bilimleri zümremiz rehberliğinde Feza Gürsey bilim merkezinde bilimsel aktivitelere katılan öğrencilerimiz yaparak yaşayarak öğrenmenin mutluluğunu yaşadılar.

Kurucu meclis özelliği taşıyan I.TBMM binası ile II.TBMM  binalarını gezdiklerinde Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının büyük fedakarlıklarla nasıl çalıştığını, bizlere bu günleri nasıl hazırladıklarını hatırladılar ve bir kez daha onlara duydukları saygı ile minnet duyguları ile oradan ayrıldılar.

 Gezimiz sonunda Sosyal Bilgiler ve Fen Bilimleri zümrelerimiz de derslerinin işlenişinde önemli buldukları yaşayarak öğrenme etkinliğini gerçekleştirmenin gururunu yaşadılar.


12.12.2017

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.