ANAOKULU ÖĞRENCİLERİMİZ ARKEOPARK'TA

ANAOKULU ÖĞRENCİLERİMİZ ARKEOPARK'TA

Anaokulu öğrencilerimiz Arkeo Parkı ziyaretederek, tarihe kısa bir yolculuk yaptılar.

Bursa'nın ilk köyünün kurulduğu yer olarak bilinen alanda yapılan kazıları gözlemlediler, yaklaşık 7000 yıl önce var olan köyün maketini incelediler ve insanların yaşamları hakkında bilgi edindiler.

Müze alanında yer 300 yıl öncesine ait evlerin modelleri kullanarak oluşturulan Osmanlı Köyü öğrencilerimize zaman tünelinde gezme fırsatı sundu.

Bursa'nın Nilüfer ilçesi Akçalar Beldesi'nde yer alan Aktopraklık Höyüğü'nün de içerisinde yer aldığı Arkeoparka'a Doğa Tarihi ve Arkeoloji Müzesidir.

Yaklaşık 3 bin metrekare inşaat alanına sahip müzede, bölgede yapılan arkeolojik kazılardan elde edilen bulgularla 7000 yıl öncesine uzanan yaşamın izleri en güzel şekilde sunmaktadır. Üç ayrı toplantı salonu bulunan Doğa Tarihi ve Arkeoloji Müzesi'nin aynı zamanda bir okul gibi çocukların ve gençlerin eğitimine de önemi bir katkı sağlamaktadır.

Buraya gelen ziyaretçilere, 8500 yıl öncesine dayanan o günkü yaşamın izleri, yaşam tarzları, toplumsal olaylar ve geçirilen evreler en güzel şekilde sunmaktadır. Kelebeklerden her türlü canlıya kadar burada sergilenmektedir. Buraya gelenler bir okul gibi eğitim almaktadır. Küçücük bulgulardan ne kadar önemli sonuçlar çıktığını görülmektedir.


17.11.2017

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.