ANASINIFLARIMIZIN HİNT PARTİSİ

ANASINIFLARIMIZIN HİNT PARTİSİ

3 Mart Azizoğlu İlköğretim Kurumları Anasınıfı, Gökkuşağı ve Güneş sınıfı öğrencileri, ''Dünya Vatandaşlığı'' başlıklı proje çalışmaları kapsamında bu yıl toplam dokuz ülkeyi tanımayı hedefledi.

Bunlardan biri de Hindistan'dı. Hindistan'ı hazırladıkları slaytlarla arkadaşlarına tanıtan öğrencilerimiz hem sunum yapmanın hem de farklı ülkeler tanımanın heyecanını yaşadı.

Slayt sunumlarında sevgi için yaptırılan en önemli anıt olarak kabul edilen ve dünyanın yedi harikasından biri olan Tac Mahal'i, Hindistan'ın bayrağını, bahar ayında yapılan Holi festivalini, para birimi rupi'yi, hint kınasını, kobra yılanı oynatıcılarını, yöresel kıyafetlerini, Ganj Nehri'ni, baharatlarını, muson yağmurlarında eğlenen çocukları, kalabalık trenlerini, kutsal ineklerini ve Buda heykelini anlattılar.

Öğrencilerimiz oldukça ilgiyle dinlenen Hindistan ülkesine ait proje sunumları sonrasında Hint partisi düzenleyerek projelerini renklendirdi. Partiye hızmasıyla, dövmesiyle, hint kınaları, takıları ve süslü kıyafetleriyle katılan öğrencilerimiz hint müziği eşliğinde yaptıkları danslarla oldukça eğlendi. 


29.12.2016

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.