ANNELER GÜNÜ'NDE İZMİR'DE KABRİ BAŞINDA ZÜBEYDE HANIM'A ŞÜKRANLARIMIZI SUNDUK

ANNELER GÜNÜ'NDE İZMİR'DE KABRİ BAŞINDA ZÜBEYDE HANIM'A ŞÜKRANLARIMIZI SUNDUK

Mustafa Kemal ATATÜRK "Büyük başarılar, kıymetli anaların yetiştirdikleri seçkin evlatlar sayesinde olmuştur" der. ÇEK 3 Mart ailesi olarak, bu cennet vatanı bize armağan eden Türk ve Dünya tarihinde derin izler bırakan bir evladın, Ulu Önderimiz Atatürk'ün, annesi Zübeyde Hanım'a şükranlarımızı sunmak ve onu kabri başında anmak için 13 Mayıs 2018 Pazar günü Anneler gününde İzmir'deydik.

Gezimiz 12 Mayıs günü sabaha karşı başladı. Güzergâhımız boyunca dünya ve ülkemizin tarihinde, kültüründe ve coğrafyasında yer etmiş birçok mekânı görme şansımız oldu. Gezimizin ilk durağı UNESCO Dünya mirası listesinde yer alan Denizli ili sınırları içerisindeki antik kent HİERAPOLİS oldu, aynı bölgede yer alan beyaz cennet alarak adlandırılan ve yer altından çıkan kireçli suyun oluşturduğu Pamukkale travertenlerini görmek harikaydı. Zamanının şartlarına göre yapılan antik tiyatrodaki akustik bizler de dâhil olmak üzere tüm veli ve öğrencilerimizi etkiledi. Yapılan yapılar ve doğanın güzelliği birleşerek muhteşem bir görüntü ve muhteşem bir miras olarak bizlerleydi.

Pamukkale'den sonra gerek mimarisi gerek doğasıyla ülkemizde son yıllarda popüler olan İzmir'in şirin ilçesi Şirince'yi ziyaret ettik ve oldukça keyifli anlar yaşadık.  Şirince bölgesini gezdikten sonra gezimizin ilk gününü sonlandırmak ve dinlenmek için Aydın ilimize bağlı turizm cenneti ilçemiz Kuşadası'ndaki otelimize vardık ve bir gece konakladık. Günün ağarmasıyla birlikte otelimizden yola çıktık ve gezimizin ana temasını oluşturan, anneler gününde atamızın annesini ziyaret etmek için İzmir'in Karşıyaka ilçesine geçip Zübeyde Hanımı kabri başında andık. Gezimiz İzmir'de yer alan Doğal Yaşam Parkı'nı ziyaretle son buldu ve dönüş için Bursa'ya doğru yola çıktık.

Gezimize katılan veli, öğrenci ve öğretmenlerimiz oldukça keyifli geçen gezi sonrası memnuniyetlerini ve teşekkürlerini gezinin organizasyonunda büyük emekleri geçen Sosyal Bilgiler Zümre başkanı Meryem ALAÇAM'a ilettiler.


16.05.2018

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.