ARABULUCU ÖĞRENCİLER İŞ BAŞINDA...

ARABULUCU ÖĞRENCİLER İŞ BAŞINDA...

Okulumuz Rehberlik Servisi, önleyici rehberlik hizmetlerin kapsamında yaptığı "Akran Arabuluculuğu" projesiyle çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Bu Proje çerçevesinde Özel 3 Mart Azizoğlu Ortaokulu öğrencileri  "barışçıl, kendi sorunları ve dünya sorunlarına duyarlı bireyler yetiştirme" hedefinden yola çıkarak yaptığı çalışmalarla, okulun eğitime verdiği önemi bir kez daha vurguladı.

Atatürk' ün " Yurtta barış, dünyada barış" sözünü gerçekleştirecek nesiller yetiştirme hedefimiz, öğrencilerimizi "Çatışma Çözen ve Uzlaşmacı" bireyler olarak yetiştirmemizde en önemli yol gösterici oldu.

Akran Arabuluculuk Projesi'nin temel amacı; okulda çeşitli çatışma problemleri yaşayan öğrencilerin çatışmalarını sözlü ve fiziksel şiddete başvurmadan; daha önceden eğitim almış akran arabulucular aracılığı ile çözmelerini sağlama amacı taşıdı.

2016-2017 öğretim yılında "Çatışma Çözme Eğitimleri"  6. Sınıf öğrencilerinden 20 öğrenci ile tamamlandı. Katılım Belgesi ile desteklenen eğitimler, öğrencilerimizin yaşamlarında müzakere, diyalog ve sorun çözme becerilerini geliştirmeyi hedefleyen, aynı zamanda öz denetimi, öz yönetimi, öz saygıyı ve öz güveni geliştirecek bir projedir. 


15.05.2017

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.