ASIL ENGEL ZİHİNLERDE

"Her insan bir engelli adayıdır, asıl engeller zihindedir" anlayışıyla yola çıkan 3 Mart Eğitim Kurumları Türkçe zümresi Nilüfer Belediyesi Engelliler Birimi ile iletişime geçerek öğrencilerin engelli bireylere karşı duyarlılıklarını arttırmak adına 10 Ekim tarihinde atölye çalışması gerçekleştirdi.

Nilüfer Belediyesi Engelliler Biriminden doğuştan görme engelli Merve Erbek öğrencilerimize Braille alfabesinin görme engelliler için yaşamı ne kadar kolaylaştırdığını ve alfabenin özelliklerini anlattı. Öğrencilerimizin ilgi ile katıldığı atölye çalışması, engellerin kişilerin zihninde olduğunu ve engellilerin de bizden farksız bireyler olarak yaşamın içinde yer aldıklarını göstermiş oldu.

Öğrenciler sordukları sorularla konunun ne kadar farkında olduklarını da göstermiş oldular. Bu etkinlik, engeli organların değil insanların oluşturduklarını da vurgulamış oldu.

12.10.2019