ASTRONOMİ MÜZESİ GEZİSİ

27 Mayıs Cuma günü öğleden sonra 7.sınıf öğrencilerimizle, Fen Bilimleri dersinin "GÜNEŞ Sistemi ve Ötesi "ünitesi kapsamında Cacabey Planetaryum'a gezi düzenledik.

Bu gezimizde öğrencilerimiz günlük hayatta kullandıkları ev eşyalarının çalışma prensiplerini öğrendiler,  uzay araçlarını inceleme fırsatı buldular, aynalarla sonsuz görüntüleri incelerken büyük keyif aldılar.

Görevlinin bilgilendirmesi sonrasında izledikleri simülasyon gösterisinde yıldızları,  gezegenleri, güneşi gerçeğe çok yakın bir şekilde görme fırsatı buldular. Görüntülerle, bilgi dağarcıklarını geliştirirken, hızlı tren similasyonu sırasında heyecan dolu anlar yaşadılar. Gerçekten trenin içindeymiş gibi tepkiler verdiler. Bütün öğrencilerimizin yüzünde gülümseme vardı.

01.06.2016