ATAMIZI ŞÜKRANLA, GURURLA VE ÖZLEMLE ANDIK

ATAMIZI ŞÜKRANLA, GURURLA VE ÖZLEMLE ANDIK

Uygarlık yolunda ilerlediğimiz 21. yüzyılda ileriyi görebilen ve ileriye gitmeyi amaçlayan bir toplum olabilmek, Mustafa Kemal gibi düşünebilmenin ilk adımıdır. Bu amaçla yola çıkan Özel 3 Mart Eğitim Kurumları öğretmen ve öğrencileri ölümünün 79. yıldönümünde Ata'sını şükran, gurur ve özlemle andı.

Okulumuz bahçesinde başlayan anma töreni öğrencilerimizin büste çiçek bırakmasının ardından okulumuzun konferans salonunda devam etti.

İzleyen herkesin tüylerini diken diken eden anma töreni yıllar içerisinde Ata'ya duyulan büyük özlemin yansıması oldu. Lise öğrencimiz Doğa Deniz ''Atatürk ile Çıktım Yola'' başlıklı kendi yazısını seslendirirken dinleyenleri büyüledi.

Arkasından 5. Sınıf öğrencileri ''İstiklal Güneş Gibi'' ve ''Nasıl Söylerim Öldüğünü'' isimli şarkıları seslendirdi. 5.sınıflarımızın korosuna dört öğrencimizin koronun önünde şarkıları işaret dili ile söylemesi ayrı bir güzellikti. Tüm 4. Sınıf öğrencilerimizden oluşan koro  ''Yıkın Heykellerimi'' ve ''Atatürk'ten Son Mektup'' isimli şiirleri mükemmel yorumları ile okudular.

Büyüğünden küçüğüne gururla Ata'mızı andığımız program ilkokul öğrencilerimizin "Senin İçin Atatürk kimdir"  sorusuna görüntülü verdikleri yanıtlar, geleceğe daha güvenle bakmamızın bir göstergesi oldu. Program tiyatro kulübü öğrencilerimizin hazırladığı ''Işıklı Oyun'' la devam etti.

Anma Programının sonunda Lise öğrencilerimizin ''Mustafa Kemaller Tükenmez'' şiirinin ardından ''Atatürk Kim? '' sorusuna salondaki tüm öğrencilerin haykırarak verdikler yanıt bu ülkenin çocuklarının kalbinden Atatürk İlke ve Devrimlerinin sökülüp atılamayacağının kanıtıydı.

"EĞİTİMDİR Kİ, BİR MİLLETİ YA ÖZGÜR, BAĞIMSIZ, ŞANLI, YÜKSEK BİR TOPLULUK HALİNDE YAŞATIR; YA DA ESARET VE SEFALETE TERK EDER"

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK


16.11.2017

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.