BİLİM ŞENLİĞİ

BİLİM ŞENLİĞİ

22 Mayıs 2018 Salı günü ÇEK Özel 3 Mart Ortaokulunda gerçekleştirilen Bilim ve Kültür Şenliği'ndeki temel amacımız, bilim kültürünü geniş kitlelere yaymak, toplumda bilime olan ilgiyi arttırmak, özellikle çocukları ve gençleri tüm bilim alanlarında çalışma yapmaya özendirmek ve bunun yanı sıra bizi biz yapan, insan olma becerimizi bize sağlayan, geçmişi geleceğe taşıyan kültür ögelerimize de sahip çıkıp korumaktır.

Belirttiğimiz temel amaçlara ek olarak toplumda bilim iletişiminin sağlanması, olay ve kavramların anlaşılmasında bilimsel bakış açısının geliştirilmesi, yapılan uygulamalar sayesinde bireylerin bilim yapma sürecine katılma cesaretlerinin arttırılması, farklı bilimlerin etkileşimlerinin kavratılması, bilimsel süreçler konusunda farkındalık kazandırılması da amaçlarımız arasındadır.

Belirtilen bu amaçlar doğrultusunda yaptığımız Bilim ve Kültür Şenliğimiz kapsamında, 421 öğrencimizin aktif olarak katılım sağlayabileceği şekilde planlanan atölye çalışmalarına, gözlem, sergi, sahne gösterileri, tematik bilim oyunları ve sanatsal faaliyetlere yer verilmiştir.

Gün boyunca devam eden şenlikte 56 farklı çeşit atölye çalışması, gösteri deneyleri, halkoyunları gösterisi,  astronomi çalışmaları, bilimsel şovlar yapılmıştır.

Program saat 09.00'da BTM den gelen deney gösteri grubu ve kültürümüzün önemli parçası halkoyunları ekibimizin gösterileri ile başlamıştır. Saat 10.00 itibariyle öğretmenlerimiz tarafından hazırlanan STEM, yaşam, kültür ve beceri atölyelerine öğrencilerimiz şenlik öncesi yaptıkları seçimler doğrultusunda katılım sağlamışlardır.

Öğrencilerimizin sene içinde yaptığı projeler koridorlarda ve bahçede sergilendi.

15.30'da 3.kat fuayede görsel sanatlar dersinde yapılan çalışmaların sergi açılışı gerçekleştirildikten sonra bahçede tematik bilim oyunları, su roketi gösterisi, öğrencilerimiz tarafından tasarlanan araçlar sergilenmiş, okulumuz orkestrası tarafından öğretmenlerinin eşliğinde bir konser verilmiştir.

Bilim ve kültürümüzün farklı öğelerini oluşturan dallarda konuşmacı misafirlerimizden Astronomi Atölyesi için Uğur İKİZLER'e, Masal Atölyesi için Nilüfer İNCEMAN AKGÜN'e, Turizm Atölyesi için Tansu ERÇEVİK'e ve Sporcu Atölyesi için Mesut GÖKÇE'ye teşekkür ediyoruz.

Bilim ve Kültür Şenliği organizasyonunu gerçekleştiren başta Müdür Yardımıcımız Filiz ÇİFTÇİ'ye, Caner Burak TANER'e ve Fen Bilimleri, Matematik, Sosyal Bilgiler, Türkçe, Müzik, Beden Eğitimi, İngilizce, Görsel Sanatlar öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.


29.05.2018

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.