BİLİM VE KÜLTÜR ŞENLİĞİMİZ

BİLİM VE KÜLTÜR ŞENLİĞİMİZ

Öğrencilerimizde gizli kalmış yeteneklerin desteklenip geliştirilmesi, sebep ve sonuçları, dünü ve bugünü, uygarlığı ve medeniyeti analiz ederek nano teknoloji dünyasında geleceğin bilimine basamak olacak, insanlığa hizmet edecek bireyler yetiştirmek amacıyla okulumuzda 25 Mayıs 2017 Perşembe günü "Bilim ve Kültür Şenliği" gerçekleştirildi.  Şenlik bünyesinde 9 branştan proje, deney, oyun ve yıl boyunca yapılmış çalışmalardan örnekler içeren 81 adet sunum masası, 15 adet tematik atölye ve ortaokul öğrencilerinin çalışmalarının yer aldığı görsel sanatlar sergisi veli ve öğrencilerimize sunuldu.

Origami, Akıl Oyunları, Manyetik Güç Bende Artık, , Doğru Söyle; Doğru Yaz, Türkche mi Konuşuyoruz, Bir Liralık Sözcükler, 3 Mart Nedir? Etkinliği, Ooblecik, Sihirli Baloncuklar, Puzzle Oyunları, Çizgi İzleyen Robot, Arduino Otopark Sensörü, Scratch Pac-man Uygulaması, Scratch Quiz Show, Makey Makey Car Race Uygulaması, Roketler, CNC Uygulamaları, Ruben Alev Borusu, Renklerin Dansı, Seracılık Çalışmaları adlı etkinlikler; ilgi çeken masalardan bazılarıydı.

Şenlikte görev alan ve şenliğe katılan öğrencilerin özgün ve farklı düşünceler ortaya koyduğu, hayal gücünün önemini kavradıkları, merak eden, tartışan ve yaratıcılığının farkına varan bireyler olma yolunda emin adımlar attıkları çalışmaları segilediler. Öğrencilerimiz, okul orkestramızın dinletisi sırasında oldukça keyifli zaman geçirdiler. Deney düzenekleri, oyunlar ve atölyelerin sergilendiği şenliğimiz süresince öğrencilerimiz eğlenerek öğrendiler ve deneyimlerini paylaşma heyecanını yaşadılar.

Bu güzel ve anlamlı şenliğin oluşmasına emek veren, bilim ve sanata dokunarak harikalar yaratan öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. 


01.06.2017

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.