BİR YARATICI FİKRİN HİKAYESİ - KODLAMA EĞİTİMİ

BİR YARATICI FİKRİN HİKAYESİ - KODLAMA EĞİTİMİ

Yaratıcılık, olmayan bir şeyi hayal edebilme, bir şeyi herkesten farklı yollarla yapabilme ve yeni fikirler geliştirebilme yeteneğidir. Başka bir deyişle yaratıcılık herkesin gördüğü şeyi aynı görüp onunla ilgili farklı şeyler düşünebilmektir. Yaratıcılık günlük olaylara ve nesnelere herkesten farklı bakabilmek ve farklı yaklaşım tarzı geliştirebilmektir.

Bizde öğrencilerimizin yaratıcı zekâlarının gelişimi ve üreten bir birey olabilmeleri için okulumuzda kodlama eğitimi vermekteyiz. Bunun için öğrencilerimize Bilişim Teknolojileri öğretmenimiz Çağlar TUNÇEL'in Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi içerisinde verdiği kodlama eğitimi ile gerçekleştiriyoruz.

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi müfredatı içerisinde öğrencilerimiz kodlamanın ne olduğunu, hangi programlar sayesinde yapıldığını ve her bir yapının ne işleve yaradığını öğrenmektedirler. İlk önce "Code.org" sitesi üzerinde başlayan hikâye de öğrenciler kodlama yani programlamada ki yapıların en basitinden en zoruna doğru birbirleriyle sarmal bir yapıda öğrenmektedirler. Öğrencilerimiz bu site üzerinden yazılım sektöründe sürekli olarak kullanılan yapıları verilen görev ve senaryoların içerisinde kullanarak pekiştiriyorlar.

Öğrencilerimiz yazılım da kullanılan bu yapıların hangi işlemleri yerine getirdiklerini öğrendikten sonra "Scratch" programı ile artık kendi yaratıcı fikirleriyle ürettikleri senaryo, uygulama ve animasyonları oluşturmaktadırlar.

Kodlama eğitiminin "Scratch" programı bölümünde öğrencilerimiz ile diğer dersleri ile alakalı olarak oyun, yarışma ve eğitim animasyonları hazırlayarak; hem yaratıcı fikirler ile kendi programlarımızı üretiyoruz, hem de kendi eğitim kademelerindeki diğer derslerin bir tekrarlarını yapmış bulunuyoruz.

Kodlama eğitiminde yaptığımız tüm animasyon uygulamaları sitemizin ana sayfasında bulunan "BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM" bölümü "Kodlama Eğitimi" kısmından ulaşabilirsiniz.

Öğrencilerimizin kodlama eğitiminde öğrendikleri yapıları kendi tasarladıkları eğitim animasyonları ile bitirdiler. Yaratıcı fikirlerin oluşturduğu bu eğitim animasyonlarını aşağıda ki linkten görebilirsiniz.

https://scratch.mit.edu/studios/2095190/projects/

İnsanlara bir şeyin nasıl yapılması gerektiğini söylemeyin. Yapılmasını istediğiniz şeyin ne olduğunu söyleyin ve yaratıcılıkları ile sizi nasıl hayran bırakacaklarını görün. 

                                                                                                                                                                                               General George S. Patton 


02.06.2016

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.