BURSA BİLİM ŞENLİĞİ "HAVALI ARABA"

BURSA BİLİM ŞENLİĞİ "HAVALI ARABA"

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Türk Hava Yolları'nın isim sponsorluğunda BEBKA'nın destekleriyle Bursa Bilim Teknoloji Merkezi'nin ev sahipliğinde düzenlenen Türk Hava Yolları 6. Bursa Bilim Şenliği, 4,5,6,7 Mayıs 2017 tarihlerinde TÜYAP Fuar Alanında gerçekleştirildi.

Türkiye genelinden "Enerji Verimliliği" alanında bin 120 projenin katıldığı, 102 bin lira para ödüllü yarışmalar da mucitlerin enerjiye bakış açısını gözler önüne serdi. Şenlik boyunca 78 farklı atölye alanında 150'den farklı atölyede 74 bin 823 çalışma gerçekleştirildi.

Şenlik kapsamında daha önce 2 bin 900 kişiyle Avustralya'ya ait olan bilimsel deney rekoru 3 bin 417 kişinin 42 dakika süren deneyiyle Bursa'ya kazandırıldı. Bu rekorla Bursa ve Türkiye, Guinness Rekorlar Kitabına girmiş oldu.

ÇEK Özel 3 Mart Azizoğlu Ortaokulu'nu STEM kulübü öğretmenleri ''Havalı Araba'' adlı atölye ile temsil ettiler. Halkın ve öğrencilerin ilgisini çeken atölye 4 gün boyunca 320 öğrenciyi ağırladı. Atölyemizde yaratıcılıklarını gösterme imkanı bulan öğrenciler, havanın itme kuvveti ile giden arabalarını Fen(Science), Teknoloji (Technology), Mühendislik (Engineering) ve Matematik (Mathematics) kazanımlarından yararlanarak tasarladılar. Tasarımlarının tüm aşamalarında emek veren öğrenciler ortaya çıkan ürünleriyle gurur duyarak ve sevinçle standımızdan ayrıldılar. Yoğun geçen dört günün ardından geleceğimizin aydınlık yüzleri olacak çocuklarımızla bu keyfi paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 


13.05.2017

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.