ÇEKMECE ÇOCUK KİTAPLARI YAZARLARININ KÖY ÇOCUKLARIYLA BULUŞTURUYOR

ÇEKMECE ÇOCUK KİTAPLARI YAZARLARININ KÖY ÇOCUKLARIYLA BULUŞTURUYOR

Çağdaş Eğitim Kooperatifi Özel 3 Mart Azizoğlu Kurumu Okulu ÇEKMECE proje ekibi Mayıs ayında da etkinliklerine hız kesmeden devam etti.

Nisan ayında 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramını Müşküle Köyü İlkokulu Okulu çocuklarıyla birlikte okulun bahçesinde, yediden yetmişe tüm köylüyle beraber oyunlar oynayarak kutlayan ekip mayıs ayında da çok güzel etkinliklere imza attı. Öncelikle kasım ayından bu yana köy okulunda yaptıkları atölye çalışmalarının sayısı mayıs ayında toplamda 20 ye ulaştı. Bunun yanı sıra okulun donanım eksikliklerinin giderilmesine de devam edildi.

Geçtiğimiz Perşembe okula gelen çocuklar bir dizi sürprizle karşılaştılar. Bunların ilki; oynamak için hazır hale getirilmiş bir masa tenisi masasıydı. Ama asıl sürprizi çocuk kitapları yazarları Tülin Kozikoğlu ve Şiirsel Taş yaptı. Çekmece projesi kapsamında düzenlenen "çocuk kitapları yazarları köy okullarında çocuklarla buluşuyor" etkinliği için Müşküle İlköğretim Okulu'na gelen yazarlarımız tüm sınıflarla atölye çalışmaları yaptılar. Çok keyifli ve verimli geçen etkinlik sonunda da çocuklara birer imzalı kitaplarını hediye ettiler.

 Daha sonra ÇEK Özel 3 Mart Azizoğlu İlköğretim Okulu Müdürü Ayla Okumuş, müdür yardımcıları Yalçın Cingöz, Filiz Özen, yazarlar; Tülin Kozikoğlu ve Şiirsel Taş hep birlikte ÇEKMECE proje ekibi tarafından masa ve sandalyelerden kitaplarına, duvar resimlerinden satranç takımlarına kadar tamamen yenilenen okul kütüphanesini gezip incelediler.

Günün sonunda Çekmece projesi kapsamında projenin yürütüldüğü tüm köy okullarına gelme sözü veren yazarlar, çocuklar tarafından çiçeklerle uğurlandılar. Bir büyük etkinliği daha gerçekleştiren ÇEKMECE proje ekibi ise yapılacaklar listelerindeki bir sonraki faaliyet olan okulun dış boya-badana işleri ile okul bahçesindeki basket sahasının yenilenmesi işi için kolları sıvadılar ve 10 gün içerisinde bu iki işin de tamamlanacağının müjdesini verdiler.


28.05.2016

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.