ÇOCUK BEDENİME DOKUNMA!

Okulumuz Rehber Öğretmenleri; Bilgen Mete (Hazırlık ve 1. Sınıf), Yeşim Çoruh Güler (2.ve 3. Sınıf), Hüseyincan Katılmış (4. Sınıf) İSTOP Projesi kapsamında "Bedenim Bana Aittir" konusuna dikkat çekmek için öğrencilerimize yönelik bir eğitim gerçekleştirdi.

"Bedenimi Tanıyorum ve Koruyorum" konulu eğitiminde öğrencilerimize bedenimizin sadece bize özel olduğunu, bedenimizle ilgili haklarımızın neler olduğunu, vücudumuzda özel bölgelerimiz olduğunu ve bedenimizi korumamız gerektiğini belirtti. İyi dokunma, kötü dokunma, iyi sır, kötü sırrın neler olabileceğini anlatıp kendilerini kötü hissetmelerine neden olacak dokunmalara maruz kalırlarsa ne yapmaları gerektiği konusunda öğrencileri bilgilendirerek, yapılan eğitimi "Bedenim Bana Aittir" videosuyla pekiştirmiştir.

Bu senin bedenin, hayır deme hakkına sahipsin!

18.10.2022