ÇOCUK BİLİM MÜZESİNDEYDİK

ÇOCUK BİLİM MÜZESİNDEYDİK

Özel 3 Mart Azizoğlu İlköğretim Kurumu Anaokulu öğrencileri, Çocuk Bilim Müzesi'ni ziyaret etti. Bilimi sevdirmek ve onların fen teknoloji, matematik gibi alanlarda hayal güçlerini ve merak duygularını harekete geçirmek için zengin öğrenme ortamına sahip olan müzede öğrencilerimiz hem merak duygularını geliştirdi hem de oldukça eğlendi.

Çocuk Bilim Müzesi'nde; Oynuyorum Öğreniyorum, Su Dünyası, Müzik ve Ses gibi bölümlerde iki ayrı gruba ayrılan öğrencilerimiz, istasyonlar oluşturarak etkinliklere katıldı.

İnteraktif öğrenme istasyonları ile soru sormayı, keşfetmeyi aktif olarak öğrenmeyi ve bilimin temel prensipleri konusunda farkındalık kazandırmayı amaçlayan müzede, öğrencilerimiz etkinliklere büyük ilgi gösterdi.

Güneş ışığının renklerini, gölgelerin sihrini, hareket eden resimleri, dönen tüneli, kalp ritmimizin atışını ilgiyle izlediler, denediler. Telli bir çalgıyı telleri olmadan sadece el hareketleriyle çaldılar, sihirli dumanları izlerken, bir yandan da baloncukları üflemek için yarıştılar. Dinozorların gizemli dünyasına yolculuk ettiler, kumda dinozor kemikleri aradılar.

Gezimiz bittiğinde hepsi bir daha ne zaman geleceklerini sordular.


14.02.2017

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.