ÇOCUKLARIMIZIN DAVRANIŞLARINI ŞEKİLLENDİRMEK ELLERİNİZDE!

15 Ekim Salı günü, Uludağ Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tevfik Alıcı "Çocuk Eğitiminde Radikal Davranışçılık ve Davranış Şekillendirme' konulu konferansıyla 3 Mart velileriyle buluştu.

Prof. Dr. Tevfik Alıcı yaptığı sunumda radikal davranışçılık anlayışının çocuklarımızın davranışlarının şekillendirilmesi ve sağlıklı sınırlar koyabilme üzerindeki etkilerinden bahsetti.

Konuşmasının ilerleyen bölümlerinde:

--Pekiştirme nedir, ne değildir?

--Pekiştireç nedir, ne değildir?

--Ceza nedir, ne değildir?

--Çocuk eğitiminde neden ceza yerine pekiştireç kullanılmalı?  başlıklarına değindi.

Daha sonra anne babaların çocuklarını yetiştirirken yaşadıkları sorunlara dair velilerimizden gelen soruları cevaplayarak radikal davranışçılık anlayışına göre çözüm önerilerinde bulundu.

Velilerimiz tarafından yoğun ilgi gösterilen konferansın sonunda bir bilim insanı kimliğiyle okulumuza yaptığı katkılarından dolayı Prof. Dr. Tevfik Alıcı'ya Özel 3 Mart Eğitim Kurumları adına Okul Müdürümüz Ayla Okumuş tarafından Teşekkür Belgesi verildi.

22.10.2019