DÖRDÜNCÜ SINIFLAR AFET MERKEZİNDE...

DÖRDÜNCÜ SINIFLAR AFET MERKEZİNDE...

ÖZEL 3 Mart Azizoğlu İlk Okulu dördüncü sınıf öğrencileri nisan ayı içinde Afet Merkezine kapsamlı bir gezi yaptılar. Aslında Afet Zararlarını Azaltma Eğitim Merkezi olarak geçiyor, çünkü tüm afet ve zararları azaltma konusunda Türkiye 'de bir ilk sayılır.

Sadece görmek değil, bizzat deneyerek öğrenme metodunu yaygınlaştırmak amacı ile kurulan merkez, öğrencilerimize harika deneyimler yaşattı. Öğrencilerimiz burada ünite kapsamındaki bilgelerini deneyerek uzmanlar eşliğinde hayata geçirdiler. Olası bir deprem esnasında yapılacaklar simülasyonla yaşatıldı; deprem öncesi, deprem esnasında, deprem sonrası tüm hazırlıklar gözden geçirildi. Deprem enkaz koridorlarından geçildi ve sinemada deprem konuları sunumu izlendi. Doğal afetlerden olan rüzgar, fırtına tanıtımı simüle edilerek öğrencilere fırtına deneyimi edinmeleri sağlandı. Heyelan ve sel deneyimleri yaşatıldı. Yangın esnasında oluşan dumandan kaçış deneyimini öğrencilerimiz bizzat yaşadılar. Öğrencilerimiz ilk yardım eğitim odasında uzman eşliğinde ilk yardım, kalp masajı, kırık sarma, yaralı taşıma eğitimlerine tabii tutuldular.

Yangın, sel gibi acil durumlarda ihbar telefonlarının nasıl yapılması gerektiğinin uygulamalı eğitimini yaptılar.

Yarım günlük uygulamalı bir afet eğitimi sonunda ülkemizin önemli konularından birinde eğitim almış olmanın gururuyla okuluna döndüler.


03.05.2017

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.