EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ KONFERANSINDAYDIK

EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ KONFERANSINDAYDIK

25 Mart 2017 tarihinde, İstanbul Kavram Meslek Yüksel Okulunda 4. Eğitim Teknolojileri Konferansı yapıldı.

Konferansa ÇEK Özel 3 Mart Eğitim Kurumları olarak Bilişim Teknolojileri öğretmenimiz Çağlar TUNÇEL katıldı. Öğretmenimiz, okulumuzda eğitimlerini sürdürdüğümüz kodlama(programlama) eğitimi, robotik eğitimi, SketchUp 3 boyutlu tasarım eğitimi ve STEM ARDUİNO elektronik yazılım eğitimleri açısından çok yararlı uygulama ve bilgi dolu bir konferans olduğunu vurguladı.

Konferans boyunca ülke çapında ve uluslararası okullardan gelen öğretmen ve yöneticiler sunumlarını paylaştılar. Konferans ilk önce Türkiye Özel Okullar Derneği başkanı Nurullah Dal ve MEB Müsteşarı Ferda Yıldırım'ın konuşmaları ile başladı. Konuşmacılardan sonra gün boyunca 7 paralel oturum ve 200'e yakın etkinlik yapıldı.

Konferansta "Kodlamayı Bağımsız Etkinliklerle Öğrenme", "Kodlama Öğreten Micro: Bit", "Web 2.0 Araçları ve Kullanımı", "Maker Kulübü ve İnovatif Çözümler ", "Minik Bloggerlar", "Sketchup 3 Boyutlu Tasarımlar",  "APP Inventor ile Mobil Uygulamalar" eğitimleri gibi bilişim teknolojilerinin birçok yönüyle ele alan panel, oturum ve atölye çalışmaları yapıldı.

Konferansta, "Bilişim Teknolojileri ve Yazılım", "Fen Bilimleri" ve "Matematik" dersi içerisinde geçen konuların farklı etkinlik ve atölyeler ile farkındalık yaratmak amacıyla nasıl anlatılabileceği gösterildi.

Gelecek eğitim teknolojilerini görmek, öğrenmek ve paydaşları ile fikir alışverişi yapmak okulumuzun vizyonunu geliştirmek adına güzel gelişmelere aracı olacaktır. ÇEK'li öğrencilerin her zaman teknolojiyi doğru ve yararlı kullanan, sadece bu teknolojiyi kullanmakla kalmayıp üreten ve geliştiren birer bireyler olması için çalışmalarımız devam ediyor.


30.03.2017

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.