EMO' DAN ÇOCUKLARA ENERJİ EĞİTİMİ

EMO' DAN ÇOCUKLARA ENERJİ EĞİTİMİ

6 Nisan Perşembe günü Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Başkanı Sayın Hüseyin YEŞİL, Yönetim Kurulu Üyeleri, Bursa EMO başkanı ve ÇEK eski Yönetim Kurulu Başkanı Mümin CEYHAN okulumuzu ziyaret ettiler.

Konferans Salonumuzda, Hazırlık,1.2.sınıflarımıza,3 Mart Beşevler Anaokulumuzun öğrencilerine ve Egeberk Anaokulu öğrencilerine enerji nedir? Enerji tasarrufu hakkında eğitim verdiler.Konferansın sonunda minik öğrencilerimizden gelen sorular, öğrencilerimizin yaşamsal öneme sahip bir konuya gösterdikleri ilgi dikkat çekiciydi.

Yenilenebilir enerji kaynaklarının önemi ve enerji verimliliği konusunda çocuklara daha küçük yaştayken bilinç kazandırmayı hedefleyen EMO, birbirinden ilginç ve rengârenk çizimlerle hazırlanan öykü ve boyama kitapları setini öğrencilerimize dağıtarak onları küçük yaşta bilimle tanıştırmış oldular.

"Güneşin Yeteneği" kitabında, Ece ve Efe kardeşler ormanda güneşlenebilecekleri bir yer ararken, "Küçük Işık Huzmesi" ile karşılaşıyor ve ondan güneş enerjisinin elektrik ve ısıya nasıl dönüştüğünü öğreniyorlar.

"Rüzgârın Gücü'nde bir uçurtma yaparak gökyüzüne yükselen Ahmet, bulutların üzerinde "Rüzgar Bekçisi" küçük kız ile tanışıyor. Rüzgar Bekçisi, Ahmet`e hem rüzgar olayının nasıl gerçekleştiğini, hem de rüzgar gülleri ile çevreye zarar vermeden nasıl elektrik üretilebileceğini anlatıyor.

"Suyun Işıltısı" nda Ali ve Can isimli iki arkadaş evlerinin yakınındaki nehirde yaşayan "Nilüfer Çiçeği" ile birlikte bozuk bir su çarkını tamir ediyorlar. İki arkadaş çarkın nasıl elektrik enerjisi ürettiğinin hikayesini nilüfer çiçeğinden dinliyorlar.

"Enerji Verimliliği" kitabında da, doğayı korumak ve kaynaklarımızı boşa harcamamak için evlerimizde yapabileceğimiz küçük tasarruflar anlatılıyor.

Kitap setinde "Enerji Serisi" ve "Enerji Verimliliği" adlı iki boyama kitabı da yer alıyor.


18.04.2017

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.