ENERJİ VERİMLİLİĞİ SEMİNERİ

BURSA- Nilüfer Belediyesi, Çevre Koruma Müdürlüğü iş birliğiyle Özel 3 Mart Ortaokulu öğrencilerine 'Enerji Verimliliği' semineri verildi.

Okul öğrencilerine seminer veren Nilüfer Belediyesi, Çevre Koruma Müdürlüğünden gelen görevliler enerji ve enerjinin verimli kullanılmasından bahsetti. Alternatif enerji kaynaklarını değerlendirerek enerji ve verimliliği konusunda farkındalıkları artıracak seminer 5,6 ve 7.sınıf öğrencilerine verildi. Enerji verimliliğinin harcanan her birim enerjinin daha çok hizmete dönüştüğünü gösteren değer ve iş yapabilme yeteneği olarak tanımlandığını kaydeden konuşmacı, "Unutmamamız gereken, enerjinin hiçbir zaman kaybolmadığı, sadece başka bir forma dönüştüğüdür. Enerji çeşitleri ısı, mekanik, elektrik, kimyasal ve ışıma olarak görüyoruz. Bunların hepsinin ortak kaynağı ise güneş enerjisidir" dedi.

28.10.2017