İNTERNET VE SOSYAL MEDYA KULLANIMI

Son yıllarda teknolojinin hayatımızın en önemli parçası haline gelmesiyle, televizyon, bilgisayar, akıllı cep telefonları ve internet bir yandan hayatımızı kolaylaştırırken, bir yandan da sosyal hayatımızı daraltıyor. Eskiden sadece televizyon ile sınırlı olan hayatımız artık akıllı telefon, dizüstü bilgisayar, tablet ve oyun konsolları ile tamamen çevrilmiş durumda. Hayatımızdan teknolojiyi tamamen çıkartmak mümkün değil; ancak bilinçli ve verimli kullanarak teknolojinin olumsuz etkilerini hayatımızdan, özellikle çocuklarımızın hayatından çıkartabiliriz. Çocuklarımıza teknoloji kullanımı, internet ve sosyal medyanın oluşturduğu riskler, bağımlılık, çocuğun teknoloji sağlıklı ve verimli kullanması konusunda bilinçlendirmeyi hedefleyerek okulumuz 5., 6., 7. ve 8. sınıf öğrencilerine rehber öğretmenimiz Bilgen BEZEN tarafından "İnternet ve Sosyal Medya Kullanımı" semineri verildi. Seminerde öğrencilerin interneti nasıl faydalı kullanacaklarının yanında internetin ve sosyal medyanın tehlikeleri üzerinde duruldu. Çağımızın vazgeçilmez unsuru internet, sosyal medya ve bilinçli internet kullanımı hakkında öğrencilere farkındalık yaratıldı.

30.12.2016