KARİKATÜRDE ULUSLARARASI BAŞARI

2009 yılından bu yana dünya genelinde alanındaki tek karikatür yarışması olarak bilinen ve Anatolia Turizm Akademisi tarafından düzenlenen "11'inci Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması"nda dereceye girenler belli oldu. 56 ülkeden 733 sanatçının 1284 karikatür gönderdiği bu yarışmada 6.sınıf öğrencimiz Poyraz DİN'in karikatürü gençler kategorisinde ikinci olmaya hak kazandı.

Yarışmada tema olarak seçilen havalimanı; özünde seyahat olan turizmin vazgeçilmez ortamlarından biri olduğunu, karikatür sanatçılarının gözüyle havalimanlarını ve orada yaşanan sosyal, kültürel ve çevresel ilişkileri vurguladı.

Karikatür, dünyaya farklı ve eleştirel bir gözle bakmak demektir. Sadece gülmeyi değil kavramlar ve olaylar hakkında düşünmeyi de amaçlamaktadır. Çizdiği karikatürle bize bunları hissettiren sevgili öğrencimiz Poyraz DİN'i tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

24.10.2020