KENT KÜLTÜRÜMÜZÜ TANIYORUZ

Ülkemizin kaynaklarıyla ekonomik faaliyetlerini ilişkilendirerek yaşadığı bölgedeki temel unsurları tanımak, ayrıca eski dönemlerde ne tür mesleklerin yapıldığını öğrenmek amacıyla Sosyal Bilgiler Zümresi olarak 6.sınıf öğrencilerimizle birlikte Kent Müzesine gezi düzenledik. Müzede öğrencilerimizle yaşadığımız bölgede tarih boyunca var olan ancak kaybolmaya yüz tutmuş meslekleri 3 boyutlu olarak inceleme şansı bulurken, bölgemizde yaşayan halkımızın geçmiş zamandaki sosyal hayata dair çeşitli argümanlarını ilgiyle ve heyecanla takip ederek inceleme fırsatı buldular.

Sosyal Bilgiler zümresi olarak bir kez daha gezerek, görerek, yerinde incelemeler ile kalıcı öğrenmenin gerçekleştiğini görmek bizleri gururlandırmıştır.

06.04.2018