NEBİL ÖZGENTÜRK'LE KEYİFLİ BİR SÖYLEŞİ

NEBİL ÖZGENTÜRK'LE KEYİFLİ BİR SÖYLEŞİ

Edebiyat tutkunu, yaptığı belgeseller ile gönüllere taht kuran, "Bir Yudum İnsan" belgeseli ile hafızalarımıza kazınan gazeteci NEBİL ÖZGENTÜRK ,bugün (16.10.2018) saat 15:30 da konferans salonumuzda öğrenci ve velilerimizle gerçekleştirdiği söyleşiye kendisi için lisemizin hazırladığı kısa belgesel filimle başladı .Edebiyat öğretmeni Evrim Yıldırım'ın yöneticiliğini yaptığı söyleşide sorduğu sorulara verdiği yanıtlarla dinleyenlere hayatta olan olmayan Türkiye'nin en kıymetlileri ,değerleri yazarları ,sanatçıları hakkında kısa filim tadında bilgiler verdi ,onlarla ilgili anılarını paylaştı .
Bir öğrencimiz; "Belgeselini yapmaktan pişman olduğunuz veya yapmadığınız için pişman olduğunuz kişiler var mı ?" diye sordu 
Sayın Özgentürk "Belgeselini yaptığım için pişman olduğum yok , ancak usta şair Nazım Hikmet'in oğlu Mehmet Hikmet için belgesel yapmayı çok istedim , hazırlıklarına da başlamıştım . Ne yazık ki 3 gün önce vefat ettiğini öğrendim.
Nazım Hikmet'ten, Atilla İlhan'dan ,Yaşar Kemal'den ,Tarık Akan'dan ,Sabahattin Ali'den ,Can Yücel'den ve bu topraklarda yetişen bir çok kıymetli yazar ve sanatçılarımız için yaptığı belgesellerle ilgili özel anılarını paylaşarak adeta sanatın tarihini özetledi.
Dinleyenlere 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na yetiştirmeyi planladığı Ulu Önder Atatürk'le ilgili bir belgesel için hazırlıklara başladığının müjdesini verdi.Yine Sayın Nebil Özgentürk ,Sunay Akın'la birlikte kurumumuzda bir program yapabileceklerini de ifade etti.
Teşekkürler Nebil Özgentürk, sanata ve sanatçıya kattıklarınız için, iyi ki varsınız ,iyi ki bu gün bizlerle birlikte oldunuz.


18.10.2018

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.