NESİN MATEMATİK KÖYÜNDEYDİK

NESİN MATEMATİK KÖYÜNDEYDİK

ÇEK Özel 3 Mart Azizoğlu Ortaokulu 7. sınıf öğrencileri ile 24 - 25  Mayıs 2019 tarihlerinde Thales Matematik Müzesi, Efes Antik Kenti ve Şirince ''Nesin Matematik Köyü'' gezimizi gerçekleştirdik.

İki günlük gezimizin ilk günü, Aydın Thales Matematik Müzesi'nde katıldığımız etkinlik ile başladı. Sonrasında Efes Antik Kenti rehber eşliğinde gezerek topraklarımızın zengin mirasına tanıklık ettik. Kuşadası'nda bir gece konakladık. Ertesi gün Şirince Köyünü gezip Ali Nesin Matematik Köyü'ne geçtik.  Matematik Köyü'nün muhteşem ortamında Ali Nesin'in matematik dersi anlatımı ile gezimiz son buldu.

Ziyaretimizin en öğretici tarafı çağdaş bir akademisyen olan Ali Nesin ile tanışmak ve onun birikimlerinden faydalanmak oldu.

Nesin Matematik Köyü, İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı Şirince köyünün 1 kilometre uzağındaki Kayser Dağı'nın yamaçlarındadır. Gerçek anlamda bir köydür Nesin Matematik Köyü.

Nesin Vakfı'na ait olan Matematik Köyü tamamen halkın bağışları ve gençlerin gönüllü emeğiyle imece usulü kurulmuştur ve 2007'den beri hizmet vermektedir.

 Üniversite öğrencilerini hedefleyerek kurulan Matematik Köyü, yoğun talebe dayanamayarak kuruluşundan bir yıl sonra kapılarını lise ve ilköğretim öğrencilerine açmıştır.

Matematik Köyü, kar amacı gütmeyen ve amacı matematiği öğretmek, öğrencileri araştırmaya teşvik etmek, bunu yaparken de öğrencilere matematikle ilgili farklı bakış açıları kazandırmak olan bir kuruluştur.  Bu yönü ile de ilgimizi çeken Matematik Köyü'ne yaptığımız gezileri gelenekselleştirerek dördüncüsünü bu yıl gerçekleştirmiş olduk.

Genelde müfredatlara sığmayan temel, ilginç konuları ayrıntılarına inerek öğrencilerin matematiğe olan ilgisini artırmayı da hedefleyen Matematik Köyü, bu yönüyle Türkiye'de ve hatta belki de dünyada eşi benzeri olmayan bir yer.

Lise ve üstü öğrenciler, bireysel başvuru yaparak katılabiliyorlar programlara. Burada anahtar kelime "bireysel". Yani veliler çocukları adına başvuru yapamıyor ve öğrencinin gönüllü olması gerekiyor.

Hem biz öğretmenler hem de öğrencilerimiz adına keyifli ve öğretici geçen gezimize katılan tüm öğrencilerimize gösterdikleri örnek davranışlarından dolayı teşekkür ediyor, bu deneyimi tekrar yaşamayı diliyoruz.


30.05.2019

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.