OKULA UYUM SÜRECİNDE ANNE BABA TUTUMLARI

Rehber Öğretmenimiz Yeşim Çoruh Güler'in Anasınıfı ve 1.sınıf velilerine yönelik okula uyum süreci kapsamında düzenlediği ''Anne-Baba Tutumları'' konulu paylaşım toplantısı ailelerden büyük ilgi gördü.

Anne-babaların farkındalığını artırmak, uyum sürecinin sancısız geçmesine yardımcı olmak, çocuğun olumlu benlik algısına katkı sağlamak amacıyla yapılan seminer ile okul-aile işbirliğinin önemi de vurgulandı.

Okula başlamanın hem aile hem de çocuk için heyecan verici bir deneyim olduğunu vurgulayan Güler; çocuğun dünyasında okulun uyulması gereken kurallar ve başarılması gereken görevlerle dolu yepyeni sosyal bir çevre olduğunu belirtti. Uyum sürecinde çocuğun neler hissedip ne gibi tepkiler verebileceği üzerinde durdu, okul kaygısına yönelik alınabilecek önlemlerle ilgili önerilerde bulunan Güler; Uyum sürecinde çocuk tepkileri ve anne-baba tutumlarına yönelik hazırlığı veli bültenini velilerimizle paylaştı.

04.10.2021