OKULUMUZ 6. SINIF ÖĞRENCİLERİ İLE MERİNOS ENERJİ MÜZESİNİ ZİYARET ETTİK

Tarihi Merinos Tekstil Fabrikası'nın enerji ihtiyacını karşılamak için kurulan ve zaman içerisinde kapasitesini arttırarak Bursa'nın elektrik ihtiyacının karşılanmasına da destek veren Merinos Elektrik Santrali, 2012 yılında Enerji Müzesi olarak kentin tarihini geleceğe taşıyor.

Kömürden sağladığı enerji ile fabrikanın çalışmasını sağlarken bir süre sonra Bursa'nın sokak aydınlatması ve Devlet Hastanesinin enerji ihtiyacını da karşılamaya başlamıştır. Çalışanlarına sağladığı kreş, sinema gibi sosyal hizmetleri ile de ön planda olmuştur.

Doğalgaz termik santrali, rüzgar enerji santrali ve hidroelektrik santralinin de çalışmasını anlatan modeller ile tamamen orijinali korunmuş olan tesiste öğrencilerimiz merakla gezdiler. Merak ettikleri soruların cevaplarını bulmuş oldular.

24.04.2017