OKULUMUZ EKO TİM ÖĞRENCİLERİ U.Ü' DE YAPILAN EĞİTİME KATILDI

OKULUMUZ EKO TİM ÖĞRENCİLERİ U.Ü' DE YAPILAN EĞİTİME KATILDI

2 Mart Çarşamba günü Özel 3 Mart Azizoğlu Ortaokulu EKO TİM öğrencileri ile Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Sürdürülebilirlik Koordinatörlüğü'nün düzenlediği "Sürdürülebilirlikle Tanışıyoruz" etkinliğine katıldık. Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde organize edilen etkinliğin açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, yaklaşık 1 yıl önce sürdürülebilir kampüs projesi başlattıklarını vurguladı, kampüste gerçekleştirilmiş ve gerçekleştirilecek olan faaliyetler hakkında bilgiler verdi.

Katıldığımız programda BUÜ Sürdürülebilir Kampüs Koordinatörü Prof. Dr. Güray Salihoğlu ve Koordinatör Yardımcısı Prof. Dr. Şule Turhan, 'Sürdürülebilirlik Kelimeleri' konulu bir sunum yaptı. Sunumda sorulan sorulara öğrencilerimiz de verdikleri yanıtlarla eşlik ettiler.

 Açılış töreninin ardından etkinlik Ezgi Aykanat'ın gerçekleştirdiği piyano dinletisi ve İklim Değişikliği Gerçeği oturumlarıyla devam etti. Ardından Sürdürülebilir Kampüs Öğrenci Topluluğu Gençlerin Sesi etkinliğinde gelecekleri ile ilgili beklentilerini dile getirerek "Sürdürülebilir kalkınma yarınların değil, bugünün problemidir" yazılı pankartlarını açtılar.

Program, Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sezen Özeke ve Almanya Dresden Carl Maria von Weber Müzik Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Alexis Kivi tarafından gerçekleştirilen Sürdürülebilir Kalkınma ve Müzik konulu sunumla devam etti. Müzik Bölümü öğrencilerinin tüm katılımcılarla birlikte "Dostluk" parçasını seslendirmesiyle program sona erdi.

Program sonrasında fuaye alanında stant açan öğrenci topluluklarını ziyaret ederek projeleri hakkında bilgi alındı ve öğrencilerimiz geri dönüşüm malzemeleri ile yapılmış olan müzik aletleri eşliğinde şarkılar söylediler. Yine geri dönüşüm malzemelerinden yapılmış olan ürünlerin sergisini gezip atölye çalışmalarına katıldılar.


04.03.2022

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.