PROF.DR. ULVİYE ÖZER ÖĞRENCİLERİMİZE "İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ" TEMALI BİR SUNU GERÇEKLEŞTİRDİ

26.04.2018 Perşembe günü Prof Dr Ulviye Özer, Bursa Rotary Kulübü ile birlikte gerçekleştirdiğimiz "Atık Gıda" projesinin tamamlanmasının ardından, okulumuz konferans salonunda 6-7 ve 8.sınıf öğrencilerine "İklim değişikliğinin enerji-su-gıda-eşya ile ilişkisi üzerine" söyleşi yaptı. Proje, ortaokulun farklı kademelerinden 23 öğrencinin ekip çalışmasıyla iklim değişikliğinin gıda ile ilişkisi üzerine yürütüldü. Görevli öğrencilerimiz ortaokulda öğrenim gören tüm öğrencilere hazırladıkları sunumla tüketebilecekleri kadar yemek almaları, aksi takdirde iklim değişikliğine olumsuz yönde etkide bulunacakları konusunda bilgi verdiler. 2 ay süresince yemekhanede atık gıda takibi yapıp gerekli uyarılarda bulundular. Aynı zamanda konu ile ilgili anket uyguladılar. Çalışmanın tamamlanmasının ardından Prof Dr Ulviye Özer, atık gıda ve sanal suyun iklim değişikliğine etkilerini tüm öğrencilere anlattı.

Sayın Özer, konuşmasında; iklim değişikliği, küresel ısınma ve enerji- su-gıda- eşya ilişkisi ve sebepleri hakkında tüm öğrencilerimizin kavrayabileceği basit ve kısa bilgiler verdi. Gelecekteki tehlikenin farkına varılabilmesi için durumu örneklendirdi. Sanal suyun ne olduğu ve ürünlerdeki sanal su miktarlarını anlatarak öğrencilerin dikkatini çekti. Öğrencilere iklim değişikliğinin hızını ve etkilerini azaltmanın mümkün olduğunu, geç olmadan alınabilecek önlem ve uygulamaların neler olabileceğini açıklayarak sunumunu sonlandırdı.

Öğrencilerimizin önemli kazanımlar elde ettikleri bu sunumdan dolayı Prof.Dr.Ulviye Özer'e teşekkür ediyoruz.

04.05.2018