TEKNOLOJİYE YOLCULUK - ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TEKNOPARK (ULUTEK)

TEKNOLOJİYE YOLCULUK - ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TEKNOPARK (ULUTEK)

Teknolojinin günümüzdeki ilerlemesine katkıda bulunan teknoparklar arasında bulunan ULUTEK, Bursa'da "yazılım" adına büyük bir önem taşımaktadır. Öğrencilerimizle yaptığımız bu gezide bir yazılım programının ne gibi ortamlarda, hangi şartlar altında, kaç birim arasındaki iletişim sonucunda ortaya çıktığını gördük ayrıca ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TEKNOPARKIN Bursa için önemini, yazılım sektöründeki konumunu da öğrenmiş olduk.

Bilişim Teknolojileri ve Robotik kulübü öğrencilerimiz ile 10 Mayıs 2018 günü Bilişim Teknolojileri öğretmenleri Çağlar TUNÇEL ve Mehmet Ali DEĞİRMENCİ eşliğinde gerçekleşen gezide bir yazılım firmasına misafir olmak, yazılım programlarının aşamalarını görmek öğrencilerimiz için oldukça verimli oldu. Arttırılmış gerçeklik uygulamalarının çalışmasıyla ilgili bir gösteri gerçekleştirildi gezi yazılım ve donanımlar ile ilgili sunumların izlenmesiyle devam etti. Yazılımda en önemli bölümün yaratıcılıkla başladığını ve bu sebeple çalışma ortamlarının çalışanların yaratıcılığını geliştirecek türden rahat ve renkli tasarımlara sahip olduğunu fark ettik. Yaratıcılıkla başlayan bu serüven, programları oluşturmak, videolar hazırlamak, reklamlarını düzenlemek ve doğru karar verebilmek ile devam etmektedir.

Öğrencilerimiz hem bilişim teknolojileri hem de robotik kulüplerinde öğrendikleri bilgilerin gerçek çalışma hayatında nasıl ve nerede kullanılacağını görmüş oldular. Sordukları birçok soru ile bu alana karşı olan ilgi ve alakalarını gösterdiler ve yazılım ve tasarım ile dolu bir gün geçirmiş oldular.


14.05.2018

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.