TOPRAĞA SAYGI YÜRÜYÜŞÜ

TOPRAĞA SAYGI YÜRÜYÜŞÜ

Erozyonla Mücadele Haftası kapsamında, Bursa Nilüfer ilçesinde TEMA Vakfı tarafından ''Toprağa Saygı Yürüyüşü'' düzenlendi.

Erozyon, su ve kuraklık konusuna dikkat çekilen etkinlikte, doğal varlıkların korunması için harekete geçme çağrısında bulunuldu. Toplumu bilinçlendirmek amacıyla TEMA gönüllüsü öğretmen, öğrenci ve vatandaşlarla yapılan yürüyüş FSM bulvarında başladı ve Nilüfer Belediyesi Halk Evi önünde son buldu.

Özel 3 Mart Ortaokulu TEMA gönüllüleri, ellerinde kendi hazırladıkları pankartlar, afişler ve sloganlarla toprağına sahip çıktıklarını gösterdiler. 5. Sınıf öğrencilerimizin katıldığı bu yürüyüş anlamlı ve coşkuluydu.

TEMA Vakfı Bursa İl Temsilcisi Şaban Uyar, burada yaptığı konuşmada, vakfın 1992 yılından bu yana erozyonla mücadele etkinlikleri yaptığını hatırlattı. Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı yaptığı konuşmada, Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in Brüksel'de imzaladığı Karbon Salınımının Azaltılması ile ilgili protokol gereği, Nilüfer'de karbondioksit salınımının %40 azaltarak doğaya katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirtti.

Törende tüm okul öğrencileri TEMA gönüllüsü olduğu için TEMA Vakfı Bursa İl Temsilcisi Şaban Uyar tarafından okulumuzu temsilen Özel 3 Mart Ortaokul TEMA Sorumlusu Canan Selçuk'a plaket verildi. TEMA'ya bağışta bulunan 14 öğrencimize de sertifikaları Füsun KARAKUZ tarafından verildi.


13.11.2015

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.