ULUUMAY  OSMANLI HALK KIYAFETLERİ VE TAKILARI MÜZESİNE TARİHSEL BİR YOLCULUK

ULUUMAY OSMANLI HALK KIYAFETLERİ VE TAKILARI MÜZESİNE TARİHSEL BİR YOLCULUK

Sosyal Bilgiler Bölümü olarak   7. Sınıf öğrencilerimizle birlikte, "Kültür ve Miras" ünitesi kapsamında Osmanlı kültür, sanat ve estetik anlayışına sahip en güzel örneklerden biri olan Uluumay Osmanlı Halk kıyafetleri ve Takı Müzesine etkileyici bir gezi düzenledik. Muradiye semtindeki Ahmet Paşa Medresesi'nde 18 Eylül 2004 tarihinde açılan müzede Anadolu Folklor Vakfı kurucu üyelerinden Esat Uluumay tarafından 45 yılda toplanan değişik Osmanlı kıyafetleri ve takıları koleksiyonları sergilenmektedir. Bursa'nın ilk özel Etnografya Müzesi olma özelliğini taşıyan müzede zaman zaman Uluumay'a ait farklı koleksiyonlara da yer verilmektedir. 15. yy'a kadar uzanan Osmanlı Anadolu ve Rumelisi'nden 70 kıyafet ve 400 parça takının bulunduğu müzenin içinde Osmanlı çay bahçesi de bulunmaktadır. Müzenin 7. Sınıf öğrencilerimize Tarihi atmosferi içinde yaşattığı deneyim, hissedilmeye değer nitelikteydi.

28.05.2019