ZORBA OLMA, ARKADAŞ OL!

Aralık ayı rehberlik etkinlikleri kapsamında rehber öğretmenlerimizden İmran Gündoğan tarafından okulumuz konferans salonunda 6 ve 7. sınıf öğrencilerimize yönelik "Zorbalık nedir  ve  zorbalıkla baş etme yöntemleri nelerdir?" konulu seminer  gerçekleştirildi.

Seminerde öğrencilerimize,şiddet ve zorbalık arasındaki ilişki, hangi davranışların zorbalık olarak kabul edilebileceği, zorbalık türleri (fiziksel,sözel ,sosyal ve siber zorbalık ), zorbalıkla karşılaşan bir kişinin kendini koruma yöntemlerinden bahsedilmiştir. Ayrıca içinde bulunduğumuz ortamda,bizim dışımızda zorbalığa maruz kalan kişiye ,seyirci konumundan çıkıp  ne şekilde  destek vererek nasıl  yardımcı olabileceğimiz konularında farkındalık kazanmışlardır. Seminerin sonunda öğrencilerimiz zorbalıktan uzak, sağlıklı ve güvenli bir  arkadaşlık ilşkisinin, nasıl olması gerektiği ile ilgili söz alarak düşüncelerini paylaşmışlardır.

02.01.2023