Türkiye'de her yıl 24 Kasım, Öğretmenler Günü olarak kutlanır.Türkler, tarih boyunca değişik alfabeler kullanmışlardır. İslâmiyet'in kabulünden sonra Arap Alfabesi kullanılmaya başlandı. Kurtuluş savaşı kazanılmış, cumhuriyet kurulmuş muasır medeniyetlerin seviyesine ulaşmak için yapılacak çok iş vardı. İlerlemenin önündeki en büyük engel cehaletti. Arap harfleri, Türk Dili için uygun değildi Milleti bu cehaletten kurtarmaya kararlı olan MUSTAFA KEMAL, Kullanılan alfabenin değişmesi gerekliliğini gördü ve alfabenin değiştirilmesine karar verdi.1 Kasım 1928'de, yeni Türk harflerinin kabulüne ilişkin kanun , Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edildi. Böylece, eğitim ve kültür hayatımızda yeni bir dönem başlamış oldu. Kanunun kabul edilmesinden sonra geniş halk kitlelerine okuma yazma öğretmek üzere "Millet Mektepleri" açıldı.
Millet Mektepleri, Türkiye'de 1 Kasım 1928'de yeni harflerin kabulünden sonra halkı okur-yazar kılmak amacıyla gerçekleşen eğitim seferberliği için kurulmuş dört ay süreli eğitim veren halk eğitimi kurumlarıdır.24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün "Millet Mektepleri'nin Başöğretmenliği"ni kabul ettiği gündür.
Atatürk'ün 100. doğum yıl dönümü olan 1981 yılında onun "başöğretmen" oluşunun ülke çapında Öğretmenler Günü olarak kutlanmasına karar verildi ve o günden sonra her 24 kasım öğretmenler günü olarak kutlanır.
24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle 23 kasım akşamı ÇEK'in Öğretmenlerimiz için düzenlediği yemekten sonra 25 kasım pazartesi günü okulumuzda yapılan törende öğrencilerimiz öğretmenlerine yazdıkları kompozisyon ve şiirlerini okudular.Öğrenci ve öğretmenlerin duygulu anlar yaşandığı törende Resim Yarışmasında 1. Olan 2. Sınıf öğrencimize Başarı Belgesi verildi,saat 15:00 te ise yemek firmamızın öğretmenlerimize özel yaptırdığı pasta kesilerek öğretmenler günü hatırasına fotoğraf çekildi