Sosyal Bilgiler zümresi olarak 7. sınıf öğrencilerimizle "Kültür ve Miras" ünitemizin daha iyi kavranabilmesi için İstanbul'a bir gezi düzenledik.
Osmanlı Devletinin yükselme aşamasını, bu süreçte devletin yönetiminde etkin rol oynayan Topkapı Sarayı hakkındaki bilgileri yerinde kavramaya çalıştılar. Divan-ı Hümayunun toplandığı Divan bölümünü görme fırsatını buldular. Daha sonra Osmanlı Devleti'nde kullanılan silahların bulunduğu bölümde büyülendiler. Yavuz Sultan Selim Döneminde Mısır'ın fethi ile ele geçirilen kutsal emanetler ilgilerini çekti.
Sonraki durağımız Bizans döneminde yapılan ve kilise olarak kullanılan, İstanbul'un fethi ile camiye çevrilen, günümüzde ise müze olarak halka açılan Ayasofya'ydı. İslamiyet'in ve Hristiyanlığın izlerini bir arada görerek farklı dinlere ve düşüncelere olan bakış açıları gelişti. Ayrıca bu büyüleyici eserde bulunan süslemeleri gözlemleyerek dönemin sanatını analiz etme şansı buldular.
İstanbul'da bulunan ve Bizans döneminde şehrin su ihtiyacını sağlamak amacı ile kullanılan, büyük bir yer altı şehrini andıran Yerebatan sarnıcı öğrencilerimizi ayrı bir dünyaya sürükledi.
Fetih 1453 müzesinde 3D(üç boyutlu) görsellerle ve ses efektleri ile fetih yılına geri dönerek o anı nerdeyse birebir yaşadılar.
Gezimizin son durağı ise Rahmi Koç Müzesi oldu. Bu müzede geçmiş yıllarda kullanılan otomobilleri, bisikletleri, araçları ve araçların çalışma sistemlerini görerek, inceleyerek ve analiz ederek günümüz ile geçmişi karşılaştırdılar.
Dönemi, hayal dünyalarında daha gerçekçi kılabilmek, gezerek inceleyerek öğrenmenin tadına varmalarını sağlamak adına yapılan gezimiz öğrencilerimizin memnuniyeti ile sona ererken zümremiz de yaparak yaşayarak öğrenme etkinliğini gerçekleştirmenin gururunu yaşamıştır.