3 MARTLILAR SONBAHAR EKİNOKSUNU KUTLADI

Dünyanın şekli, eksen eğikliği ve dünyanın güneş etrafında dönmesi sonucu oluşan ve güneş ışınlarının ekvatora dik açıyla düşmesiyle dünyanın her yerinde 12 saat gündüz 12 saat gece yaşanmasına neden olan Ekinoks günlerinden Sonbahar Ekinoksu 3 Mart Eğitim Kurumlarında çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Dünya yılının tam 365 gün olmamasından dolayı 21 ve 24 Eylül tarihleri arasında değişkenlik gösteren Ekinoks günleri bu sonbaharda 22 Eylül tarihinde gerçekleşti. Fen Bilimleri Bölümünün 23 Eylül Pazartesi günü okulumuzda düzenlediği "Ekinoks günü" kapsamında ortaokul öğretmen ve öğrencilerinin iş birliğiyle eğlenceli bir gün yaşandı.

Öğrencilerin büyük ilgisini çeken etkinlikte ekinoksta yaşanan gece-gündüz eşitliğini temsilen öğrenci ve öğretmenlerimiz siyah-beyaz renklerde giyindi ve tüm gün 30 dakika ders 30 dakika teneffüs olacak şekilde geçirildi. 30 dakikalık teneffüslerde bahçede yapılan etkinliklere katılan öğrenciler sonbaharın gelişini eğlenerek kutladı.

25.09.2024