7.SINIFLAR KARACABEY-LONGOZ ORMANI GEZİSİ

7.SINIFLAR KARACABEY-LONGOZ ORMANI GEZİSİ

             Susurluk Irmağı'nın oluşturduğu Kocaçay Deltası, göl, bataklık, kumul ve longoz ormanından meydana gelmektedir. Marmara Denizi'nin güney kıyısında yer alan delta, göl, bataklık, kumul ve subasar orman ekosistemlerinden meydana gelir. Deltanın batı yarısında, toplam alanı 194 ha olan ve Maliç Deresi tarafından beslenen Dalyan ve Poyraz gölleri, 600 ha alan kaplayan sazlıklar, 730 hektarlık bir alana yayılmış dişbudak, kızılağaç ve söğütlerden oluşan subasar ormanlar ve çok çeşitli floraya sahip geniş bir kumul bandı bulunmaktadır.

           Deltada üreyen türler arasında kara leylek, pasbaş patka, bataklıkkırlangıcı, akça cılıbıt, küçük balaban, gece balıkçılı, alaca balıkçıl, küçük ak balıkçıl, gri balıkçıl, kuğu, yeşilbaş, çıkrıkçın, macar ördeği, elmabaş patka, ak kuyruklu kartal, sakarmeke, poyrazkuşu, sumru, küçük sumru ve pek çok ağaçkakan türü sayılabilir. Ayrıca göç esnasında küçük karabatak, ak pelikan, kışın ise sakarmeke başta olmak üzere büyük sayıda sukuşu bulunur.

          7.Sınıflarımız İnsan ve Çevre İlişkileri Ünitesi kapsamında, ekosistem, tür, habitat ve popülasyon kavramlarını yerinde inceleyerek pekiştirdi. Keyifli bir yürüme parkuru ile ormanın iç kısımlarında dolaşan öğrencilerimiz, aynı zamanda biyo-çeşitlilik acısından bölgenin zenginliğini fark ederek, ülkemizde nesli tükenen ya da tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan bitki ve hayvanlar için bilinç geliştirdiler. 


11.04.2017

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2025 | Tüm Hakları Saklıdır.