7.SINIFLAR KARACABEY-LONGOZ ORMANI GEZİSİ

7.SINIFLAR KARACABEY-LONGOZ ORMANI GEZİSİ

Susurluk Irmağı'nın oluşturduğu Kocaçay Deltası, göl, bataklık, kumul ve longoz ormanından meydana gelmektedir. Karacabey Longozu, Avrupa'da artık yok olan ve bahar aylarında sular altında kalan yaz aylarında da suların çekilmesiyle muhteşem bir görüntüye kavuşan subasar ormanlarının Türkiye'deki en canlı örneği olarak bilinmektedir.

Deltada üreyen türler arasında kara leylek, pasbaş patka, bataklıkkırlangıcı, akça cılıbıt, küçük balaban, gece balıkçılı, alaca balıkçıl, küçük ak balıkçıl, gri balıkçıl, kuğu, yeşilbaş, çıkrıkçın, macar ördeği, elmabaş patka, ak kuyruklu kartal, sakarmeke, poyrazkuşu, sumru, küçük sumru ve pek çok ağaçkakan türü sayılabilir. Ayrıca göç esnasında küçük karabatak, ak pelikan, kışın ise sakarmeke başta olmak üzere büyük sayıda sukuşu bulunur. Bugüne kadar 217 farklı türde kuşun tespit edildiği longoz çeşitli sürüngenlere ve zengin floraya ev sahipliği yapan muhteşem bir ekosistemi bünyesinde barındırmaktadır.

7.sınıf öğrencilerimiz İnsan ve Çevre İlişkileri Ünitesi, TEMA orman gezisi ve Eko okul "Biyoçeşitlilik" teması kapsamında bu geziye katıldılar. Ekosistem, tür, habitat ve popülasyon kavramlarını yerinde inceleyerek pekiştirdiler. Bu deltada longozu, gölü, bataklığı, ormanı ve kumulu, iç içe geçmiş bu ekosistemlerde bitki örtüsündeki farklılıkları, bitki ve hayvan çeşitliliğini gözlemlediler. Yaklaşık 10 kilometrelik bir yürüme parkuru boyunca  yürüyen  öğrencilerimiz, biyo-çeşitlilik açısından bölgenin zenginliğini fark ederek ,ülkemizde nesli tükenen ya da tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan bitki ve hayvanlar hakkında farklı bir bakış açısı kazandılar.


30.04.2018

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.