ÇOCUKLAR!  GIDA TÜKETİMİNE DİKKAT!

ÇOCUKLAR! GIDA TÜKETİMİNE DİKKAT!

Öğrencilerimiz, sadece akademik yönden değil, sosyal ve sağlıklı birey olmaları yönünde çeşitli etkinliklerle bilinçlendirilerek yarınlara hazırlanıyor.

Velilerimizin sınav kaygısı ve stresini gidermeye yönelik altın değerindeki öğütlerin ardından bu kez de aynı zamanda velimiz de olan Bursa Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Serkan Durmuş,  “Bilinçli Gıda Tüketimi” konusunda öğrencilerimizi bilinçlendirmek amacıyla seminer verdi.

Durmuş, öğrencilere, besin değeri yüksek gıdalarını ve yararlarını anlattı,   gıdaların satın alınmasında ve evde saklanmasında dikkate alınması gereken konular hakkında bilgi verdi, hijyenin (temizlik) önemi üzerinde durdu.

DENGELİ BESLENME

Her besin grubundan (et, süt, yumurta, balık, meyve, vb..) ürünleri gerektiği kadar ve zamanında vücudumuza almaya “dengeli beslenme” dendiğini anlatan Durmuş, bunun da öğünlere (sabah, öğle ve akşam yemeği) özen göstermekten geçtiğini vurguladı.

Dengeli besleneni, “yediğinin ve içtiğinin nasıl yapıldığını bilen ve buna önem veren kişi” tanımlayan Durmuş, üç öğünün (sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemekleri) ihmal edilmemesini ve zamanında tüketilmesini, fast food türü yiyeceklere “asla el sürülmemesini” önerdi.

Durmuş, dengeli ve sağlıklı beslenmenin dengeli ve ölçülü bir şekilde ev yemekleri ile meyve yemekten geçtiğini, bu konuda süt ve taze sıkılmış meyve sularının da önemli bir yer tuttuğunu ifade etti.

Özellikle çocukların süt içmesinin önemi üzerinde duran Durmuş, sütün, kemikleri güçlendirdiğini, büyümeyi, gelişimi, sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağladığını, bağışıklık sistemini güçlendirdiğini,  yaraların çabuk kapanmasına yardımcı olduğunu, dişlerin çürümesini önlediğini, vücutta mikroplara karşı savaştığını söyledi.

HİJYENİN ÖNEMİ

Durmuş,  sağlıklı ve dengeli beslenmenin en önemli parçalarından birinin de hijyen (temizlik) olduğuna işaret etti. Yemek önce ve sonrasında ellerin düzenli bir şekilde yıkanmasını isteyen Durmuş, gıda alırken de “son kullanma tarihine, üretim izni ve ambalajının sağlam olup olmadığına” dikkat edilmesini istedi.

Çok sevilen çikolatanın daha az tüketilmesini öneren Oda Başkanı Serkan Durmuş, açıkta satılan dondurmaların, gıdaların ve gazlı içeceklerin tüketilmesinden de uzak durulması gerektiğinin altını çizdi.

Eğitimi veren Serkan DURMUŞ'a ve katılan öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.


14.10.2014

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2025 | Tüm Hakları Saklıdır.