''EFSANE Mİ GERÇEK Mİ?'' BİLGİ YARIŞMASI

Fen Bilimleri Bölümünün hazırlandığı ve sunduğu bu yıl ilk defa düzenlenen "Efsane mi Gerçek mi?" yarışması 17 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirildi. Öğrencilerin büyük bir merak ve heyecanla izlediği yarışmanın finalinde sadece 2 sınıf kalacak şekilde eleme yöntemi uygulandı. Fen Bilimleri dersi kazanımlarının yanı sıra genel kültür soruları da yer alırken öğrenilen yanlış bilgilerin eğlenceli bir ortamda sınanması ve doğrularının öğrenilmesi sağlanmış oldu. 7.sınıfların kendi aralarında mücadele ettiği, heyecanın eksik olmadığı yarışmamıza her sınıftan 3 er öğrenci katıldı. Oldukça rekabetçi ve renkli bir ortamda hayat bulan etkinliğimiz öğrencilerden büyük ilgi gördü. Soruların hem görsel hem de sesli olması öğrencilerin dikkatini çekerken eğlenmelerini de sağladı.

Öğrencilere mutlak sorgulama ve şüphe etme bilincini aşılamaya çalıştığımız yarışmaya katılan tüm öğrencilere katılım belgesi verilerek program sona erdi.

24.05.2023