Ekmek! Soframızdan eksik etmediğimiz medeniyetlerin tarihi kadar eskiye dayanır öyküsü.
İşte dördüncü sınıflar olarak ekmeğin hikayesini araştırmak için, BESAŞ EKMEK FABRİKASI'na düştü yolumuz. Çiftçilerin tarlaya ektikleri buğdayın tohumları yeşerip olgunlaşarak fabrikaya geliş öykülerini ve orada ekmek haline dönüşmesini heyecanla izlediler.
Öğrencilerimiz, buğdayın un halinde iken su, maya, tuz karıştırılarak hamur haline geldiğini gördüler. Sonra bekletilerek mayalandıktan sonra fırınlarda el değmeden pişmesine tanık oldular. Ekmeğin tüketilecek duruma gelmesi için harcanan emeği yakıt ve enerjiyi de hesaba katarsak tüketirken ne kadar dikkatli olmamız gerektiğini yerinde görerek öğrendiler.
Öğrencilerimiz yaptıkları bu geziyle " ÜRETİMDEN TÜKETİME " adlı ünitelerinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlamış oldular.
Bu gezi sırasında öğrencilerimize yardımcı olan BESAŞ genel müdür yardımcısına ve çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz.